Zapisz się

Warunkiem uczestnictwa jest jak najszybsze przesłanie karty zgłoszenia. Poniższy formularz poprowadzi Cię krok po kroku przez proces rejestracji na szkolenie.

Zapisz się na szkolenie

Wprowadź dane potrzebne do rejestracji osób
i potwierdzenia uczestnictwa w szkoleniu.


Wpisz koniecznie nr telefonu komórkowego,
na który przed szkoleniem przyślemy SMS-em potwierdzenie czasu i miejsca szkolenia

Dalej Anuluj

Podsumowanie wprowadzonych danych.

Zapisz się Cofnij
Pobierz formularz
Chcesz zamówić szkolenie - pobierz formularz pobierz
Newsletter
Dzielimy się naszą wiedzą z zakresu edukacji. Dołącz do naszego newslettera.
Najczęściej wybierane pozycje
Dowiedz się więcej na edurada.pl

Szkolenie dla intendentów placówek oświatowych

Uczestnicy: Kierownik stołówki, intendent, kucharka


Opis szkolenia


Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy teoretycznej i praktycznej z zakresu wybranych elementów prawidłowego żywienia oraz jego wpływu na zdrowie człowieka. Podczas szkolenia dowiesz się m.in.  jak zaplanować jadłospisy z godnie z obowiązującymi normami, a także jak obliczać wartość energetyczną poszczególnych posiłków.

Korzyści ze szkolenia


Po zakończeniu zajęć uczestnicy:
1. potrafią zaplanować jadłospisy dla przedszkola, szkoły podstawowej , gimnazjum oraz licemum zgodnie z obowiązującym normami ,
2. wiedzą jak zaplanować jadłospisy na kolejne dni, miesiące.
3. znają metody i sposoby dostosowania jadłospisow do potrzeb Placówki (koszty, wiek dziecka, ilośc posiłków)

Program szkolenia


Znaczenie prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży.
 

Pomoce naukowe przydatne w planowaniu jadłospisów dla dzieci z przedszkola, szkoły podstawowej,  gimnazjum oraz liceum.
 

Ile powinien zjeść i jakie potrawy przedszkolak a jakie gimnazjalista (normy żywienia,  zalecane racje pokarmowe, tabele składu i wartości odżywczej produktów spożywczych i typowych potraw).
 

Jakie wykorzystać sposoby, aby dzieci jadły zdrowo podczas pobytu w szkole.
 

Prezentacja Programu Dieta 2.1 ułatwiająca układanie jadłospisów z możliwością
 

Zasady planowania (układania) jadłospisów – warsztaty.

Planowanie jadłospisów na okres kilku dni w zależności od grupy wiekowej dzieci i młodzieży - praca grupowa.



Obliczenie wartości energetycznej i odżywczej poszczególnych posiłków oraz całych jadłospisów.
 

Wspólna ocena ułożonych jadłospisów w grupie z wykorzystaniem rysunków dla:
 

Przedszkola, Szkoły Podstawowej, Gimnazjum i Liceum.
 

Pytania do wykładowcy.  
 

    • Uwaga!! Uczestnicy są proszeni o zabranie ze sobą na szkolenie KALKULATORÓW

Wykładowca


Anna Jelonek Krotowicz – ekspert i edukator Instytutu Kształcenia EKOTUR. Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (SGGW) w Warszawie /Wydział Nauk o Żywności  w dwóch specjalizacjach biotechnologii mleka i oceny jakości żywności oraz Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji ze specjalizacją dietetyka i żywienie człowieka. Obecnie jest doktorantką na Wydziale Socjologii  w Collegium Civitas w Warszawie. Prowadzi liczne  szkolenia z zakresu żywienia dla kadry przedszkolnej i szkolnej, firm farmaceutycznych, młodych matek itp. Specjalizuje się w dietach związanych z chorobami cywilizacyjnymi oraz odchudzających – również dla dzieci.

Koszt szkolenia

310.00 zł (koszt 1 osoby)

Napisz do nas

Dane kontaktowe

  • +48 22 841 62 08
    +48 22 841 62 31
  • Al. Promienistych 6
    02-648 Warszawa
  • Nr konta: ING Bank Śląski
    66 1050 1054 1000 0022 2906 5251

Jak do nas dojechać

Jak dojechać - mapa