Instytut Kształceni Eko-Tur Doradztwo Prawne Eko-Tur Baza Nauczycieli Edurada PrimoPsyche Wydawnictwo

Zapisz się

Warunkiem uczestnictwa jest jak najszybsze przesłanie karty zgłoszenia. Poniższy formularz poprowadzi Cię krok po kroku przez proces rejestracji na szkolenie.

Zapisz się na szkolenie

Wprowadź dane potrzebne do rejestracji osób
i potwierdzenia uczestnictwa w szkoleniu.


Wpisz koniecznie nr telefonu komórkowego,
na który przed szkoleniem przyślemy SMS-em potwierdzenie czasu i miejsca szkolenia

Dalej Anuluj

Podsumowanie wprowadzonych danych.

Zapisz się Cofnij
Najczęściej wybierane pozycje

Podajemy HACCP oraz zasady GMP i GHP na talerzu- bezpieczeństwo zdrowotne żywności

Uczestnicy: Intendent, kierownik stołówki, kucharka, dyrektor placówki oświatowej, właściciel i pracownicy firm cateringowych


Opis szkolenia


Korzyści ze szkolenia


Na szkoleniu uczestnicy:
-Zapoznają się z najnowszymi zasadami systemu HACCP
-Dowiedzą się jak wdrożyć systemu HACCP i spełnić wymagania prawa żywnościowego w tym zakresie.

Program szkolenia


  • System HACCP – zastosowanie definicji i pojęć
  • Co to jest system HACCP?
  • Omówienie pojęć: Plan HACCP, Zagrożenia, Kontrolowanie, Punkt kontroli, Krytyczny Punkt Kontroli ( CCP), Analiza zagrożeń, Działania zapobiegawcze, Działania korygujące, Schemat procesu, Weryfikacja
  • Idea i zasady systemy HACCP
  • Na czym polega koncepcja Systemu HACCP
  • Elementy systemu HACC
    Omówienie praktyki higienicznej GHP oraz praktyki produkcyjnej GMP w stosunku do systemu HACCP
  • Opracowanie schematu procesu technologicznego oraz weryfikacja, ocena prawidłowości i aktualności opisów produktów
  • Identyfikacja zagrożeń z uwzględnieniem zagrożeń mikrobiologicznych, chemicznych i fizycznych oraz czynniki kontroli
  • Określenie krytycznych punktów kontroli
  • Opracowanie systemu monitorowania dla każdego punktu krytycznego
  • Działania korygujące i weryfikacja ( ocena poprawności)
  • System HACCP – dokumentacja i zapisy
  • Procedury i instrukcje.

Wykładowca


Małgorzata Pielichowska - ekspert i edukator Instytutu Kształcenia EKO-TUR , absolwentka dietetyki Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczenie jako szkoleniowiec zdobywała prowadząc warsztaty dot. otyłości wśród dzieci i dorosłych, a także jako prelegent na konferencjach naukowych i nie tylko. Interesuje się edukacją żywieniową, kształtowaniem prawidłowych nawyków żywieniowych oraz wpływem pożywienia na genom ludzki.

Koszt szkolenia

390.00 zł (koszt 1 osoby)

Poznajmy się

Dane kontaktowe