Żywienie dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych. Intendent w placówce oświatowej.

19-05-2025 ONLINE 09:00 - 12:45

Korzyści

1

Kompetencje kluczowe w tworzeniu dokumentacji jadłospisów i bilansów odżywczych w planowanych posiłkach z uwzględnieniem grup wiekowych.

2

Planowanie żywienia względem możliwości finansowych placówki

3

Prawa i obowiązki Intendenta, odpowiedzialność za jakość zdrowotną posiłków.

4

Znajomość grup produktów dozwolonych w żywieniu dzieci i młodzieży.

Opis


 Szkolenie skierowane jest do pracowników placówek oświatowych i żywienia zbiorowego zamkniętego( żłobki, przedszkola, szkoły itp.)., a także firm świadczących  usługi żywieniowe dla dzieci i młodzieży.
Szkolenie uwzględnia Rozporządzenia z dnia 26.07.2016 w sprawie grup środków spożywczych, przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane
w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.                                                                                   

Program szkolenia

  • Rozporządzenie z dnia 26.07.2016 w sprawie grup środków spożywczych, przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży- wyjaśnienie wszystkich aspektów aktu prawnego.
  • Normy żywienia dla dzieci i młodzieży.
  • Obliczanie wartości odżywczej potraw oraz bilansowanie jadłospisów dekadowych.
  • Alergie pokarmowe- jak prawidłowo rozpoznawać potrzeby dzieci z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi.
  • System bezpieczeństwa żywności HACCP, GHP i GMP.

Wykładowca

Arkadiusz Mocarski

ekspert i edukator żywieniowy, wykładowca Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, szkół policealnych ), trener warsztatów kulinarnych , absolwent dietetyki i psychodietetyki, mistrz w zawodzie kucharza. Doświadczenie jako szkoleniowiec zdobywał prowadząc kursy dla intendentów, warsztatów dot. otyłości wśród dzieci i dorosłych, chorób dieto zależnych (cukrzyca, osteoporoza i inne), a także jako prelegent na konferencjach naukowych i nie tylko. Interesuje się edukacją żywieniową, kształtowaniem prawidłowych nawyków żywieniowych na każdym etapie życia człowieka.

Dodatkowe informacje

Link do webinaru otrzymasz dzień przed szkoleniem.
Jak to działa?
Korzystanie z naszej e-platformy nie wymaga z Państwa strony żadnych skomplikowanych działań ani instalacji dodatkowego oprogramowania. Przed szkoleniem otrzymają Państwo wiadomość mailową z zaproszeniem do uczestnictwa w szkoleniu z informacjami odnośnie daty i godziny rozpoczęcia.
Aby dołączyć do spotkania należy stosować się do instrukcji zawartej w mailu.
Cała procedura ogranicza się do kliknięcia w przycisk dołącz oraz wypełnieniu pól tekstowych: Imię, nazwisko oraz adres mailowy.
Następnie zostaną Państwo przekierowani do okna w którym zostanie wyświetlony obraz z kamery wykładowcy, sekcja z prezentacją oraz sekcja czatu za pomocą którego mogą się Państwo komunikować z prowadzącym.
Mają Państwo możliwość zadawania pytań.
Po szkoleniu otrzymacie Państwo elektroniczny certyfikat ukończenia szkolenia oraz elektroniczną fakturę, wyślemy je Państwu na adres mailowy podany w zgłoszeniu.
PROSIMY O PODAWANIE W ZGŁOSZENIACH PRYWATNYCH ADRESÓW MAILOWYCH W CELU REJESTRACJI DO ZAJĘĆ.

Szkolenia otwarte

Cena:385,00 zł /osoba

Co otrzymujesz w ramach szkolenia?

Certyfikat Instytutu Kształcenia Eko-Tur

Certyfikat Instytutu Kształcenia Eko-Tur w formie elektronicznej

Materiały w formie książkowej

Materiały w formie elektronicznej

Gotowe wzory dokumentów

Gotowe wzory dokumentów

Możliwość zapłaty 14 dni po szkoleniu

Możliwość zapłaty 14 dni po szkoleniu

Polecane szkolenia dla rady pedagogicznej

Polecane szkolenia online

Poznaj nasze serwisy zewnętrzne

Baza nauczycieli

Społeczna inicjatywa
Grupy Eko-Tur

dowiedz się więcej
Edurada

Portal dla
zaangażowanych
w edukację
- dla pasjonatów
nauki i rozwoju

dowiedz się więcej
Primopsyche

Niepubliczna poradnia
psychologiczno
- pedagogiczna

dowiedz się więcej

Śledź nas